Vissa grejer kräver en expert

Att banka till en plåt så att den skyddar en skorsten mot regn klarar de allra flesta av om de någon gång hållit i en hammare och också använt den. Även en betongplatta kan man knåpa ihop med lite hjälp från olika bloggar och en stund på Youtube. Men det finns saker man aldrig ska försöka sig på själv. En av dem är svarvning i stål och annan metall där det måste vara lite precision. Axido är ett bra företag, och en mekanisk verkstad som även utför svarvjobb och fräsjobb där du kan få denna hjälp. 

Min egen erfarenhet

De var faktiskt privat som jag behövde den här hjälpen. Min bil hade blåst en topplockspackning och när jag skulle byta den så tänkte jag att det var lika bra att plana toppen också, så det inte fanns något som skulle kunna paja packningen en gång till. Jag ringde dem och de sade att de kunde fixa det åt mig. Jag åkte dit med den och de löste det på en eftermiddag. 

Nu är den bilen såld så jag vet ju inte med säkerhet om det höll, men jag har ju inte hört nåt från killen som köpte bilen så jag förmodar att allt är lugnt. Har du grejer som behöver fräsas, planas, svarvas eller lite krångliga metallarbeten över lag så är det helt klart värt att kontakta dem. De kan hjälpa till med en hel del grejer som har med metall att göra. Ring, eller skicka ett mejl med din fråga så får du svar med en gång. 

24 Nov 2022

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.