Vill du bli hantverkare?

Är det så att du funderar på hantverkaryrket? Du kanske drömmer om att bli snickare, målare eller elektriker? Det finns många hantverksyrken, så väl som vägar att gå för att bli en. Lön för hantverkare kan variera, beroende på vilket hantverk du väljer att syssla med. Om du är ung, och ska välja linje på gymnasiet, så kan du redan då välja en inriktning, mot det hantverk du är intresserad av. Det finns många bra linjer och skolor där du kan bli snickare, eller elektiker eller vad du nu drömmer om.

Studier för äldre

Är det kanske så att du jobbat med andra saker i ditt liv, men nu vill sadla om för att bli en hantverkare så är det andra vägar att gå. Det finns andra sätt att studera på än gymnasiet. På Studentum.se finns olika studievägar. Både YH och yrkesvux. Det finns många olika yrkesutbildningar samt att du även kan gå som lärling hos någon. Det bästa är att kontakta en studevägledare som kan hjälpa dig med att ta fram vad det finns för olika alternativ.

Hantverkare har ett omväxlande jobb

Att sedan jobba som hantverkare kan vara mycket omväxlande och det är det som gör det så kul. Det spelar ingen roll vad du har för inriktning, utan du kan hamna på olika projekt, hela tiden, beroende på vad du jobbar med. Kanske du får chansen att vara med och bygga ett helt hus från grunden till exempel. Då behövs det många olika hantverkare!

11 Feb 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.