Vilket solskydd föredrar du?

Att välja solskydd till husets fönster kan vara svårare än vad man tror. Det finns ju idag ett brett utbud av produkter att välja mellan samt att produkterna i sig även de kommer i olika varianter och material. Att ha solskydd av något slag är rätt bra. Det för att få det mörkt inne, eller svalare, eller för att få insynsskydd. På Skånsk Fönstermiljö finns det flera bra alternativ då det handlar om solskydd.

Persienner, markiser eller annat?

Idag finns det allt från persienner, markiser, rullgardiner till en massa andra alternativ. Det är inte ett måste att ha exakt samma i alla fönster om du inte vill. Du kanske föredrar att ha mörkläggande rullgardiner i sovrummet, persienner i köket och markiser framför andra fönster. Du väljer det som passar dig och ditt hus. Dock är markiser ett ganska bra val, då de även gör ditt hus snyggare samt kan öka värdet på det.

Vill du ha det helt mörkt?

Det är ofta två rum man gärna vill ha det så mörkt som möjligt. Det är sovrummet och tv rummet. I sovrummet är det inte fel att ha det mörkt så att det går att få bra sömn. I tv rummet är det ju så att man vill se på tv. Lyser det då in från fönstret rakt in i din tv är det bra att sätta upp solskydd i form av rullgardiner. Persienner kan vara bra med, men det kommer ofta in en liten del ljus ändå.

18 Jan 2021

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.