Viktigt med säkerhet på höga höjder

Inom byggbranschen är det inte ovanligt att man får jobba på höga höjder ibland. Det innebär alltid en risk. Därför är det extremt viktigt att man har en fallskyddsutbildning. En fallskyddsutbildningskurs är något som de som jobbar inom byggen eller industrin där det finns risker för fall. En fallskyddsutbildning är bra att gå om du är en chef eller en arbetsledare, så att du får en ökad förståelse för vad det finns för risker med att arbeta på höga höjder. I en sådan kurs eller utbildning kan du lära dig lagar och regler som reglerar arbete som sker på höga höjder. 

Utbildning ger trygghet

Att gå en fallskyddsutbildning ger trygghet i att jobba på höga höjder. Man får även lära sig att rädda en arbetskamrat om denna skulle bli nödställd i arbetet. Det är även viktigt att lära sig hantera samt att använda sig av fallskyddsutrustning. Den som går en fallskyddsutbildning  kan även lära sig att minimera riskerna med att det sker fall inom arbetet.

Tänk säkerhet

Jobba på höga höjder är inte det enda man utsätts för inom byggbranschen. Det finns även en mängd andra dolda faror, som man måste lära sig att de finns. Vissa yrken och positioner på jobbet, kräver utbildningar och certifikat. Se till att du har rätt sorts utbildningar för det arbete du utför och se även till att alltid tänka på säkerheten i första hand.

23 Feb 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.