Viktigt med rätt material

När man ska bygga eller tillverka saker så är det extrem viktigt att ha rätt sorts material. Bygger man saker som ska stå ute är det bra att ha impregnerat trä till exempel. En del gör saker med metaller. Det finns ju idag många olika sorters metaller, men inte alla passar till allt. Allt fler väljer att köpa titan metall idag. Det eftersom att denna typ av metall är bra mycket hållbarare än andra metaller. Det är därmed bra idé att köpa titan metall om du ska tillverka saker som är tänkt att hålla länge. Titan är lika starkt som stål men 45 % lättare. Det är dubbelt så starkt som aluminium, men det är bara 60 % tyngre. Så det är många fördelar med detta material.

Hur köper man titan metall?

Titan är en rätt så vanlig metall. Den är till och med den sjunde vanligaste förekommande metallen. Den finns nästan överallt. Dock finns det ett problem med denna metall. Den är rätt så svår att extrahera. Det kräver en rätt så omständig process att göra detta på. Det går att köpa titan direkt från verken. Men då är det ett måste att köpa stora kvaniteter. Det kostar pengar och kräver utrymme.

Det man kan göra är att köpa titan och titanlegeringar i form av semifärdiga produkter. Då kan man köpa mindre mängder och ändå få denna metalls egenskaper i det man har tänkt att tillverka. 

9 May 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.