Vet du vad en gasklocka är?

På bilden ser du gasklockan i Hjorthagen i Stockholm. Den runda formen är faktiskt en ganska modern konstruktion för gasklockor och inte så vanlig. Vi ser dem faktiskt oftare som jättegamla byggnader i antingen tegel eller stål. Syftet med gasklockor är att lagra gas till dess att den ska användas. I flera av våra större städer så använder man gas och även om det var en nedgång på efterfrågan ett tag så har detta naturliga bränsle fått en uppsving igen både i privata hem och på olika företag. 

Det byggs nya gasklockor

IGF Gasprodukter både servar befintliga gasklockor och bygger nya vid behov. Det betyder att du som söker en gasklocka, eller behöver reparation av gasklockor kan vända dig dit för att få hjälp. Du kan läsa mer på https://igfgas.se/gasklockor/ där du också kan fylla i en anmälan om du vill bli kontaktad. 

De har lång erfarenhet och kan leverera gasklockor från flera olika tillverkare och de är så pass kunniga och väl utbildade att de kan åta sig att reparera både nya och gamla gasklockor. Eftersom läckande gas kan vara lite lurigt känns det tryggt att be riktiga experter göra såna här jobb. 

En gasklocka är...

En behållare som man kan fylla på, och tappa ur, gas. Gasen som finns där i kan man inte ta direkt ut i ledningsnätet utan det går genom en slags tryckregulator för att ge ett perfekt gasflöde genom hela systemet. Du kan hitta gasklockor i många svenska städer. 

19 Feb 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.