Varför ska man välja bygga nytt?

Det här med att bygga ett nytt hus från grunden, det finns en massa bra fördelar med det. På denna blogg med byggtips finns det en del bra fördelar. Den största fördelen med att bygga ett nytt hus är att man då kan få ett hus, som ser exakt ut på det sätt man vill ha det. En del väljer så kallade kataloghus. Då är dessa redan bestämda hur de ska se ut. Men det är inte ett måste. Du kan själv rita upp hur du vill att ditt hus ska se ut. Kolla bara med en som har koll så att det är möjligt att bygga på det sätt du vill bygga, konstruktionsmässigt menar jag.

Du kan bo var du vill

En annan fördel med att bygga nytt är att du kan bestämma var huset ska ligga, bara det finns en tomt där som du får bygga på så klart. Men det är lättare att välja en tomt än att nöja sig med ett hus som ligger "nästan" där du vill bo. Sedan finns det en massa andra mer fördelar så klart och som med allt annat så finns det ju även ett par nackdelar. Att bygga nytt kan bli dyrare än du tänkt och det är ett projekt som kan ta tid. Men är man bara medveten om detta, så är det ju bra att sätta en bra budget och bra tidsram så löser det sig.

13 Sep 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.