Var redo när olyckan är framme

Det finns otroligt många sätt att skada sig på en byggarbetsplats och vi har en god handlingsplan och också en fin beredskap för att hantera de flesta typer av olyckor. Fall från hög höjd, spik som penetrerar huden, sågskador och andra saker vet vi ofta hur vi ska hantera men värre är det om en medarbetare får ett plötsligt hjärtstopp. Det är endast ett fåtal som är helt trygga med hur de ska hantera en sådan situation och det tycker vi är fel. 

Träning ger färdigheter

Som liten scout fick jag lära mig att det bästa sättet att få in kunskap är att utföra något praktiskt. Learning by Doing som grundaren av scoutrörelsen, Robert Baden-Powell, uttryckte det är och förblir det absolut bästa sättet att lära sig nya saker. Nu kan vi ju inte stoppa hjärtslagen på någon för att få träna, det vore oetiskt och skulle kännas väldigt fel. Istället kan man gå en kurs i hur man hanterar hjärtstartare och också hur man utför hjärt lungräddning. Dessa kurser kan man ofta beställa hos räddningstjänsten men om du hellre vill ha någon som kommer ut till ditt företag och undervisar personalen så kan du kontakta Cardiacscience.se som har god erfarenhet och kan få er att bli förberedda på att hantera även de svåraste situationerna.

Efter man gått kursen så har man full kontroll över hela händelseförloppet och vet hur man gör för att använda en hjärtstartare. Med en sådan på jobbet, och flera som kan använda den, så kan ni hjälpa till att rädda liv. 

29 Mar 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.