Välj rätt golv till industri

Vissa industrier har väldigt tunga maskiner, andra har fordon som rör sig inomhus dygnet runt. Det finns även industrier där det finns risk för syror eller frätande ämnen som hamnar på golvet och för att få bäst förutsättningar för arbetsplatsen så gäller det att ha rätt golv. I de industrilokaler som redan finns är det vanligt med vanliga betonggolv som har en gammaldags ytbeläggning. Idag kan man faktiskt ersätta denna beläggning med ett härdplastgolv, och i nya industrilokaler är det mycket vanligt att man väljer att skydda betonggolven med epoxigolv. Vilken typ av härdplastgolv, eller massagolv som det ofta kallas, du ska välja beror på vilken typ av verksamhet du bedriver. Du kan läsa mer om de olika typerna av massagolv hos www.fogfria.nu som du hittar genom att klicka här

En liten snabbguide

Men du kan få en lite förenklad information redan här om du vill. 

  • Epoxigolv - En typ av golv som kan anpassas på en stor mängd olika sätt. Väldigt hög flexibilitet när det gäller verksamhetsområden. 
  • Vinylester - Använder du extremt starka kemikalier? Då ska du kolla på denna typ av massagolv. 
  • Akryl - Snabb härdtid som gör att det snabbt att lägga. Det är dock ingen äkta härdplast egentligen och ska inte användas om det är hårt slitage eller frätande ämnen. 
  • Polyuretan - Mycket lämpligt att använda vid fogar då det är flexibelt. Väldigt reptåligt. 

För mer information så rekommenderas det att du kollar in Örebro Fogfria Golv AB. De kan hjälpa er att få det golv ni behöver. 

14 Feb 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.