Välj rätt byggmaterial

När man ska bygga något, så krävs det virke och byggmaterial. Det gäller att veta vad det är för virke eller byggmaterial som man ska ha. Det krävs nämligen olika beroende på vad det är du ska bygga för något. Virke, oavsett om du ska bygga ett helt nytt hus eller bara en altan kommer i olika prisklasser och kvalitet. Det finns tryckimpregnerat virke så väl som obehandlat virke. Det är inte alltid så lätt att veta vad som är till vad. Det man kan göra är att fråga där du handlar ditt virke, vad du bör välja. Det finns även många bra guider på nätet som lär dig med om dessa olika byggmaterial.

Rätt tillbehör

Utöver rätt sorts virke så ska du även ha spikar, skruvar och annat. Även här finns det en massa olika att välja mellan. Det är inte fel att ha en byggbeskrivning som även talar om exakt vad det är du behöver ha till ditt bygge. Men även detta kan du hitta tips och råd om på nätet eller fråga på den butik du handlar. Om du inte vill bygga själv eller fundera över virke, skruvar och spikar, så har du ju alltid möjligheten att anlita en hantverkare så klart. Men det är inte fel att våga testa att bygga själv, för att inte tala om hur stolt man blir när man kan visa upp sin egenbyggda altan eller vad det är nu man har byggt för något!

27 Aug 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.