Vad vet du om förmåns och personalcykel?

Klimatfrågan är en av de största vi har just nu, och det ligger då också helt rätt i tiden att fundera över hur man använder sig av transportmedel. Det gäller både i jobb och på fritiden. Att en del måste ha en bil i sitt jobb råder det inga tvivel om. Det är till exempel extremt svårt att leverera plank till ett bygge på en cykel. Men för dig som jobbar på kontor eller som behöver transport till och från jobbet så är cykel ett utmärkt alternativ. Du kan be din chef ta en titt på förmånscyklar hos Greenbenefits, som har Sveriges största förmånssortiment. 

Detta är en förmåns / personalcykel

Ditt företag kan köpa (eller leasa) en cykel som de anställda kan använda. Det kan vara enbart i tjänsten, enbart privat eller en kombination där cykeln kan användas både privat och i jobbet. Denna förmån ska den anställde skatta för, och arbetsgivaren ska betala arbetsgivaravgifter. Det här är dock inget du behöver sitta och räkna ut på egen hand. Skattemyndigheten hjälper gärna till. Eller så kollar du in elcykelpunkten.se där du kan lära dig allt du behöver veta om personalcyklar. Där kan du i tydliga tabeller se hur kostander fördelar sig över företag och anställd. Du kan också läsa mer om alla de fördelar du får genom att byta från buss, pendeltåg, tunnelbana eller bil till en cykel istället. Förutom att det är bra för hjärtat såklart. 

25 Feb 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.