Vad ska man tänka på när man vill köpa ett hus?

Du har hittat ditt drömhus och efter visningen är du i full färd med att börja bjuda på huset utifrån det du vet. Du vinner budgivningen och flyttar in, och bara efter ett par dagar börjar du inse att det finns massor av konstiga fel som du inte visste om. Detta är inget ovanligt, många husköp går väldigt fort och många glömmer av att de har en undersökningsplikt innan man skriver på pappren. Det finns möjlighet att göra en besiktning, men då får du bara en bedömning på det som syns och dolda fel som läckande vattenrör, dåliga avlopp och annat kommer helt enkelt inte med. 

Dolda fel ska inte du bekosta

Det är upp till säljaren att åtgärda dolda fel som man hittar och dolda fel är sådant som man inte kunnat se, eller kunnat förvänta sig i huset. Det kan dock bli en tvist mellan dig som köpare och säljaren och det vill man undvika så långt det är möjligt. Innan du ska köpa en bostad kan du med fördel gå in och läsa lite på denna VVS-blogg där du får tips och råd på vad du ska tänka på. Där finns det också förslag på var du ska vända dig för att få en ordentlig genomgång av huset innan du köper. Det är alltid en god idé att lägga en slant på besiktningar innan köpet är klart, det lönar sig oftast i längden. För vem vill kriga i onödan med föregående husägare om en vattenskada? 

14 Sep 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.