Vad behöver man ha för verktyg hemma?

Om du gillar att snickra och bygga en del, så är det inte fel att investera i en del verktyg att ha hemma. Det är så klart även bra att ha verktyg hemma oavsett hur ofta du snickrar, man vet aldrig när det kan komma att behövas. Det kan vara nog så roligt med saker som brummar och fräser, men vad behöver en glad amatör egentligen ha i verktygslådan? Det räcker oftast med det man klarar av att bära. Men sen så klart, det finns ju en del maskiner som kan vara bra att ha. 

Satsa på bra grejer

För hemmasnickaren räcker det oftast med hammare, såg, kniv och ett halvdussin prylar till. Det är inte mängden som avgör så att säga. Det är viktigare att satsa på kvalitet. Hammaren är första inköpet för snickaren och då välja rätt kvalitet och, kanske framför allt, rätt grepp och tyngd. En bra hammare kan hålla livet ut. När verktygslådan är full, så är det en del maskiner du kanske vill ha. En sticksåg är inte fel! Nästa maskin är en skruvdragare/borrmaskin. Andra större maskiner, de kan man hyra vid behov. 

Bra saker att ha i sin verktygslåda eller i garaget är bland annat då hammare, tänger, stämjärn, kniv, tumstock, vinkelhake, snickaryxa och snickarpennor. Fundera på vad du bygger/snickrar mest på och bestäm ditt sortiment från det. Det är även bra att ha olika skruvar, spikar och annat hemma.

6 Oct 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.