Trapphus - ett nödvändigt ont

Du hittar dem överallt. Från små orter till våra största städer. Det jag tänker på är hyreshusen och bostadsrätterna med flera lägenheter på varje våning. För att man ska kunna ta sig till och från sitt hem på ett smidigt sätt så finns det trapphus och de är i de allra flesta fall inte särskilt trevliga ställen. Men de behövs. Alternativet hade varit att varje lägenhet hade en egen hiss, och det hade ju aldrig fungerat praktiskt och dessutom hade det blivit våldsamt dyrt. För att inte tänka på underhållet... 

Det gäller att göra det bästa av situationen

Har man ett trapphus man ska använda dagligen tillsammans med andra så kan man ändå göra det till en någorlunda mysig plats i huset. Sätt upp lite konst på väggarna, ställ blommor i fönstren eller ställ ut små piedestaler med prydnadssaker på. Glöm inte att fråga hyresvärden eller kolla med styrelsen i din BRF innan bara. Sen gäller det också att hålla trapphuset rent. Där rekommenderar jag att man vänder sig till en firma för trappstädning. Visst kan man dela på det som hyresgäst eller som medlem i en förening, men jag lovar att det kommer att vara minst en person som aldrig städar. Det blir en källa till konflikt och det vill man inte ha med sina grannar. med en städfirma som städar trapporna så kan ni fokusera på att göra trapphuset till en trivsam plats där ni kan mötas och kanske umgås lite. 

8 Apr 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.