Tips för dig som ska sälja bostadsrätt

När man ska sälja sin bostad så är det lite mer komplicerat än att sälja en bil eller en nyttopryl Det är rätt många saker att tänka på inför både visningarna och själva försäljningen. För du vill väl ha ut mesta möjliga betalt för din bostadsrätt eller hur? För en mer detaljerad beskrivning av vad du ska tänka på vid en försäljning kan du klicka dig vidare till Så fungerar det ifall du ska sälja din bostadsrätt! Där kan du hitta massor med information som hjälper dig på ett bra sätt. Här tittar vi på mer generella tips och idéer som kan ge dig en fördel och ett högre slutpris. 

Rent och snyggt

När man går på visning så vill man se en ren bostadsrätt, städa ordentligt och tänk på att en potentiell köpare kan vilja se bostaden flera gånger innan han eller hon bestämmer sig. De kan vilja komma även på kvällstid för att se hur det ser ut när det är mörkt ute. Under tiden du har din bostad ute för försäljning är det därför en bra idé att städa dagligen.

Piffa upp köket

Det är inte många bostadsaffärer som faller på om gästrummet ser snyggt ut. Köket är däremot en otroligt viktig plats. Även om du inte vill totalrenovera det så är det alltid en bra sak att måla om luckor, byta handtag och helt enkelt se till att det ser fräscht ut. 

Rätt möbler på rätt plats

Det kan låta trivialt men en person som tittar på boende vill kunna föreställa sig hur rummen ska användas. Har du sängen i vardagsrummet och ett hemmagym i sovrummet så ser det konstigt ut. Ställ in möbler i där för avsedda rum så blir din bostadsrätt mer lättsåld. 

6 Apr 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.