Ta hand om löven i trädgården

Nu är hösten snart här och med denna årstid så är det ju en hel del löv som faller! Det gäller att ta hand om dessa löv. Ligger de kvar på gångar och uteplatser så bildar de snart en brun, hal matta. Det är även bra att ta bort löven från gräsmattan, samt att de inte bör finnas ovanpå späda skott eller gröna växter. På en del ställen är det värt att använda dig av en lövblås, läs gärna bastitest365.se test av lövblåsar. På andra ställen kan det vara bra att kratta upp löven.

Använd dig av löven

Löv är inte bara till besvär faktiskt, utan det går att använda dem till en hel del saker. Bland annat passar det utmärkt att lägga löv i rabatterna, joibba gärna in dem i jorden. De förmultnar då snabbt där och förbättrar jorden. 

Löv kan du även använda för att bygga upp bo till igelkottarna. Det gör att du kan hjälpa till att skyddda denna lilla krabat.

Även om man inte ska låta hela löv ligga kvar på gräsmattan, så kan du köra sönder dem i småbitar med gräsklipparen, för då gör de istället nytta!

Löv är även bra att ha för att förvara lökar i. Det gäller då lökar som tål minusgrader. Du kan fylla lådor med löv och sedan lägga ner blomsterlökarna i där för att förvaras. 

Om du vill bli av med alla löv

Om du bara vill bli av med löven, då är det värt att köpa en lövblås och bara blåsa bort dem!

1 Sep 2021

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.