Ta hand om ditt tak

Taket på huset är det som skyddar mot bland anant vädret. I Sverige är det växlande väder, det är sol, regn, snö, storm och så vidare. Att ha ett bra tak är ett måste och det för att skydda huset mot all nederbörd år ut och år in. Tak kan få en påväxt som mossa, alger och lav och detta är bra att ta bort. Det påverar taket och husets utssende så väl som skicket och värdet. Taket så väl som huset kan bli skadat om man inte ser till att göra rent det, då och då. Om taket är i sämre skick, så kan man även satsa på ta hjälp av en takläggare Stockholm, att då få hjälp med att renovera tak i Stockholm kan göra mycket för både hus och tak.

Hur mår ditt tak?

Ju äldre huset är, desto mer behov av takläggning Stockholm kan du ha behov av. Det är ju så att du kan behöva byta hela taket, eller bara vissa delar. Ett tak består av takpannor eller takpapp, så väl som att det finns avvattningssystem, isolering samt tätskikt med mera. Det finns alltså flera delar av ett tak som kan behöva en renovering. Det dels för utseendet och det estetiska men även för att ditt tak ska hålla längre. Vilket intervall man behöver takläggning i Stockholm beror på. Dels åldern på det nuvarande taket och hur bra du har skött om det genom att byta enstaka pannor eller tvättat ditt tak. 

19 Mar 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.