Standardmått på ytterdörrar

Funderar du på att byta ytterdörr och vill veta vad standardmått är? Lycka till! Ska du ha en enkeldörr, pardörrar eller pardörrar med olik delning? Det är bara några av frågorna du ska kunna svara på. Sen är det bara att börja mäta. Höjd och bredd på dörrkarmen, samma sak med dörrblad. Låter det krångligt? Ja, det kan det vara ibland. Dessutom kan man råka ut för att dörrarna som säljs har andra mått än den dörr du har på plats idag. Då kan du behöva bygga om själva hålet där karmen, eller modulen, sedan ska sitta. När montering ska ske är det viktigt att det blir helt rakt, och att själva dörren är anpassad efter väderstrecket den är placerad i. 

Man får be om hjälp

Jag rekommenderar alltid att man vänder sig till fackmän när det gäller dörrbyte, och då särskilt när det handlar om en ytterdörr. Den ska tåla en hel del och den måste sitta helt rätt för att skydda mot väder och vind. Med måttanpassad ytterdörr som monteras av professionella yrkesmän vet du att allt blir som det ska. 

De kan givetvis också hjälpa till att välja både utseende och färg på din nya ytterdörr. Ibland har man en åsikt om hur den ska se ut men när den väl är på plats så märker man att den ser helt malplacerad ut. Det är då bättre att få råd och tips innan, så slipper man ångra sig de nästkommande 25 - 30 åren eller tills det är dags att byta igen. 

27 Jul 2021

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.