Smidigt med en pelarlift

Idag finns det många bra liftalternativ att välja på att använda sig av inom sitt arbete. Det finns bland annat billiftar, bomliftar, saxliftar och pelarliftar. När det gäller just en pelarlift, så är denna lift lite mindre och passar därmed bra att ha väl för arbeten i fabrikslokaler, lager, varuhus samt att den även är bra alternativ till byggställningar. 

En pelarlift är en slags vertiklalift. Den är oftast smidigt och inte allt för bred, samt att den är lätt att använda. Den kan manövreras i sidled såväl som upp och ner. 

Saxliftar

En annan variant av lift som även den är bra, det är saxlift. Det finns idag dieseldrivna saxliftar, som pasar bäst att använda utomhus samt batterdrivna saxliftar, som passar att ha inomhus. En saxlift framförs via korgen, som är rätt stor. Denna typ av lift har inte något utligg i sidled, men på dess kortsida kan en balkong skjutas ut.

Bomliftar

När det gäller bomliftar, så finns även dessa som dieseldrivna och batterdrivna. Även dessa framföres från korgen. En stor fördel med denna lift är dess räckvidd.

Billiftar

Billiftar är enkla att flytta på och kan vara bra att ha om det är kortare jobb som utförs på många ställen. Det finns både lätta och tyngre varianter av denna lift. De allra flesta  billiftar har stödben och är tack vare dessa mindre känsliga för ojämna underlag än vad de flesta bom-, sax och pelarliftar är.

1 Apr 2022

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.