Smart välja PVC fönster

Är det dags att byta fönster i huset så kan det vara smart att satsa på pvc fönster. Det finns både fasta fönster och öppningsbara pvc fönster, så att du kan få det du behöver. PVC är ett material, eller ja, en slags plast kan man säga. Den uppfanns under 1900-talets början och den består av en förening av klor och eten, Materialet är vanligt i sjukhusutrustning och i leksaker samt att det används inom byggnadsindustrin som isolering till kablage, ventilations- och avloppsrör, samt fönsterkarmar, dörrar och staket. Som fönster dök de upp på 1950-talet då de 1954 började tillverkas av ett företag i Tyskland.

PVC fönster är ett bra val

Att köpa pvc fönster är ett bra val. Det är ett billigt alternativ då du ska satsa på att byta fönster. Dessa fönster har en hel del bra egenskaper. De har bland annat en bra hållbarhet samt en lång livslängd. Sedan är de i stort sett underhållsfria med. De är enkla att sätta in och att sköta om då de väl är uppe. Oftast går det bra att måttbeställa, så att du får fönster som passar perfekt i ditt hus. En annan fördela med PVC är att det inte påverkas av fukt, rost eller röta som många andra material har problem med. PVC är heller inget levande material så dessa fönster varken expanderar eller krymper. Det är helt enkelt ett bra val då du ska göra ett fönsterbyte i ditt hus!

22 Feb 2021

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.