Smart använda vinschar

När man jobbar med byggen, så är det inte ovanligt att man använder sig av olika sorters byggvinschar och ställningsvinschar. Sedan finns det även mindre varianter av vinschar som kan monteras fast på ett fordon så som en bil eller en ATV. En vinsch i sig är helt enkelt en maskin som används för att rulla upp ett rep eller en vajer. Är det en enkel variant så består den av en spole och vev, men det finns även avancerade modeller som kan ha växellådor, elektriska motorer och/eller bromsar.

Förutom för industriella ändamål och inom byggen så kan en vinsch användas för att bärga bland annat bilar, båtar och glidflygplan. Det brukar finnas flera vinschar på de flesta båtar där de används för ankarlinor, fall och skot.

Hitta en passande vinsch för dina ändamål

När det gäller vinschar och vinschtillbehör så kan du med fördel köpa detta hos Warrior Winches. De har ett brett utbud av vinschar. Bland annat så har de portabla vinschar så väl som att det finns ATV-UTV och trailervinschar. Sedan har de även instegsvinschar, premiumvinschar, militärklassade vinschar, hydrauliska vinschar, elvinschar och mycket mer.

När du ska välja en vinsch så är det vktigt att du väljer en modell som passar för det du ska ha den till. Du kan med fördel läsa en bra vinsch-guide på Warrior Winches hemsida där du kan få bra hjäl med hur du ska välja vinsch.

 

28 Oct 2022

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.