Skydda arbetsboden och maskinparken

En byggarbetsplats är en väldigt lockande plats för tjuvar och det är ett stort problem idag. Det finns utländska stöldligor som specialiserat sig på att stjäla verktyg, maskiner och det har till och med hänt att de kört iväg med hela arbetsbodar. Det ställer till stora bekymmer för byggföretagen som blir av med utrustningen. Bygget försenas, och  det innebär höga kostnader. Även om grejerna är försäkrade så är det hög självrisk, och det tar tid att införskaffa nya grejer så att man kan komma igång med bygget igen. För att skydda sig och sin verksamhet kan man välja att hyra in väktarbolag, eller installera GPS larm

Larm med spårsändare

Om du har installerat ett gps-larm så kan du snabbt lokalisera var din grävmaskin befinner sig om den blivit stulen. En spårsändare med magnet kan fästas på alla metallytor, och döljas för tjuvarna så de inte hittar den. Så snart din maskin har förflyttats ut ur ett förutbestämt område så kommer spårsändaren att skicka sin position vilket betyder att polisen snabbt kan stoppa dem. Det finns också ett inbyggt sabotagelarm som gör att du kan upptäcka stöld av drivmedel till exempel. Med en app kan du styra larmet, och kan också följa dina grejer på avstånd både under transporter, normala rutter och om den blivit stulen. Väldigt smart för oss inom byggbranschen! Eftersom en del inte kan låta våra prylar vara ifred så måste vi skydda dem på något sätt och då är GPS larm med spårsändare en smart idé. 

16 Oct 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.