Ska du satsa på bergvärme?

Alla vill ju ha det varmt och skönt inne. Det är allt fler som väljer bergvärme Stockholm. Det du ska fråga dig är om en bergvärmepump är rätt för ditt hus. Saker som påverkar är var i Sverige du bor, vad du har för uppvärmningssystem nu samt hur mycket energi du gör av med. Bergvärme är något som på sikt betalar sig själv kan man säga. Alternativen olja och el ökar ofta i pris. En bergvärmepump går att installera i alla hus som har ett vattenburet
uppvärmningssystem oavsett om värmekällan är fjärrvärme, olje-, ved-, eller elpanna.

Hur fungerar bergvärme?

När man installerar en bergvärmepump så tar den tillvara värmen i berg, jord luft eller sjövatten. Markvärme är ett samlingsnamn för både berg och jord. Så om du har ett berg eller en sjö nära är det en fördel. Vad för pump du ska välja beror på vad du har för behov av värme och varmvatten, samt vad du har för nuvarande uppvärmningssystem och geografiskt läge.

En bergvärmepump kan hämta värme från berggrunden. Den håller nämligen en jämn temperatur över hela året. Man gör ett borrhål där man sedan monterar en kollektorslang fylld med vatten och etanol eller annan frysskyddsvätska. Värmen transporteras från berget via kollektorslangen upp till värmepumpen. Den energi som här frigörs används till uppvärmning och varmvatten.

Om det är så att du vill ha detta som värmekälla, då är det bra att kontakta ett företag som kan hjälpa dig med att installera det på rätt sätt.

 

20 Feb 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.