Ska du renovera huset?

Är det så att du tänker dig att det är dags att renovera ditt hus? Det är en bra investering att göra en husrenovering, då det ökar värdet på det samt att det gör det trevligare att bo där så klart. En renovering kkan du göra själv, eller så tar du in hantverkare som sköter det hela. Eller så satsar du på att göra vissa delar själv men tar in hjälp för vissa saker. Målare och snickare behövs vid husrenovering, men är du händig så fixar du det på egen hand. Det som du måste få hjälp med, det är elinstallationer och VVS, eftersom att det ska man inte, eller får man inte göra själv. 

Bra tips när du ska renovera

Du bör börja med att göra en lista på vad det är som behöver göras. Sedan kan du bestämma vem som ska göra vad och när det ska vara klart. Se även till att innan du påbörjar din renovering att göra en budget för alla delar. Du behöver räkna på allt från material till hantverkskostnader.

Det är smart att ta tag i ett rum eller ett projekt i taget och göra klart innan du går vidare till nästa. Tro inte heller att du kan göra klart allt på en enda dag, ingen idé att stressa. 

Om ni ska göra en del eller mycketr själva, se till att få barnvakt på några helger så att ni kan fokusera på det som ska göras. Se även till att inte arbeta sönder ert förhållande, utan arbeta på olika delar av huset. 

Försök att hålla den deadline ni satt upp. Ofta kan arbetet fördröjas av orsaker som inte alltid måste prioriteras.

Det ni inte kan göra själva, se till att ta in hjälp för det.  El och VVS måste ni lägga ut på hantverkare men det kan vara en bra ide att lägga ut även annat. Se dock till att ta in offerter på stora jobb ni lägger ut. Hantverkare kostar inte alla lika mycket. Välj även hantverkare du litar på och kan kommunicera bra med.

24 Jun 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.