Saker du måste ha i verkstaden

Vilka verktyg du behöver är olika beroende på vad du pysslar med i din verkstad. Lagar du bilar är det specialverktyg för olika bilar och är du metallkonstnär så är det mest tänger, svetsar och sådant. Föredrar du istället att jobba med trä så kommer dina verktyg att vara skapade för just det ändamålet. Så att säga vilka verktyg du måste ha är omöjligt. Men det finns saker du bara måste ha, oavsett vilken typ av verksamhet du pysslar med och tillsammans med verkstad-experten.se har vi tagit fram en lista på 3 av de allra viktigaste. 

Väggtavla och skåp för ordning & reda

När man samlat på sig en del verktyg så går det snabbt att slarva bort dem eller att få det rörigt och stökigt omkring sig. Det viktigaste i verkstaden är då olika lösningar för att hålla ordning. En väggtavla, verktygsvagnar, verktygslådor och hyllor på väggarna är ett måste. 

Kompressor är alltid bra att ha

Oavsett vad du pysslar med så är en kompressor en bra investering. Den kan användas för att driva en stor mängd olika verktyg och du kan även använda den till lyftar och annat. Själv gillar jag att kunna använda blåsmunstycket för att få bort skräp. 

Brandsläckare

En pryl som många glömmer av är brandsläckare. Ha flera säger jag för om det skulle brinna i en verkstad så går det ruskigt snabbt. Du vill INTE tömma en släckare och sedan inte ha någon mer att byta till. Jag rekommenderar också ett brandlarm som är kopplat till en central för automatisk utryckning om du inte ringer och avlarmar. 

31 Jan 2024

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.