Renovering med eller utan hantverkare?

Att renovera hemma, det är inte fel. Det kan utöver att du får ett finare hem även öka värdet på din bostad. Men så var det ju det där med om man ska göra det på egen hand eller om man ska anlita hantverkare för sin renovering Huddinge. Det går även att göra en del själv och anlita hantverkare för renovering av andra delar. 

Det är ju så, att anlita hantverkare för hela jobbet, det kan bli dyrt, men det kan bli minst lika dyrt eller ännu dyrare då du gör din renovering helt själv. Du kan ju ha mätt fel eller så gör du saker du inte får som dra el och så kommer försäkringsbolaget neka dig ersättning om något händer.  Det bästa alternativet är att du gör de enkla, tidskrävande arbeten själv och sedan låta proffs ta hand om svåra uppgifter som kräver fackkunskap.

Gör det du kan och låt hantverkare fixa resten

Du som är tillräckligt händig, du kan göra en hel del saker på egen hand. Det som ofta är lätt att göra på egen hand är att måla och tapetsera eller att riva ut köket eller badrummet. När det gäller elarbeten och vvs så bör dessa saker göras av personer med rätt behörigheter. 

Anlita aldrig en hantverkare och betala svart för jobbet. Det är olagligt så väl som att det kan även ge dig en massa andra problem. Du bör se till att anlita hantverkare som har F-skattsedel eftersom att du då kan vända dig till Allmänna reklamationsnämnden om du inte är nöjd med det utförda jobbet eller om det uppstår en tvist. 

19 Nov 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.