Renovera huset och öka värdet på det

Många renoverar just för att få ett hem att trivas i, men, det är även bra att göra det som en investering. Även om du i nuläget inte tänker dig sälja, så är det bra att göra renoveringar som ökar värdet på huset som är bra vid en eventuell försäljning. Sedan är det även bra för att kunna öka bolånet. 

Små snabba tips:

  • Börja med att åtgärda uppenbara fel som trasiga snickerier eller flagande tak.
  • Välj neutrala färger och material på sådant som är svårt och dyrt att byta ut, till exempel badrum och kök.
  • Renoveringar som ger en bra och effektiv planlösning lönar sig. Fler sovrum, bra förvaring och stora kök/matplatser ökar generellt värdet.
  • Anpassa renoveringen efter bostadens byggår, stil och område. Renoveringar som helt ändrar karaktären brukar inte löna sig.
  • Håll en röd tråd – sträva efter att ha en enhetlig stil och samma skick i hela bostaden.

Bra saker att fokusera på

Det finns saker som ökar värdet mer än annat, så det är bra att kanske fokusera på dem först. Bra tips för renoveringar med mera hittar du på https://orebrobygg.se/. Vad är det då för saker som du kan göra som höjer värdet på din bostad?

En sak är att måla väggarna. Ett nymålat hem känns alltid fräscht! En annan bra sak att lägga fokus på är renovering av de två viktigaste rummen, köket och badrummet. Dessa två rum kan med rätt renovering öka värdet på bostaden en hel del!

Det du även kan göra i hemmet är att lägga nya golv. Det är smart då att satsa på robusta lösningar, som trä, eller klinker i hall och badrum.

Det är även viktigt att ha bra koll på husets utsida. Vad ger det för intryck idag och vad kan du göra för att förbättra det? Behöver du kanske måla om fasaden eller helt byta fasadklädnad? Hur mår taket? Är det dags för ett takbyte kanske?

Det är även viktigt att ha en trädgård som inte är vildvuxen och trist, utan se till att även piffa upp den som en del i ditt renoveringsprojekt. 

22 Dec 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.