Renovera fönster

Många gånger kanske det inte är värt att renovera fönster, utan det är bättre att byta ut dem mot nya. Men i vissa fall är det faktiskt värt att renovera upp dem. Särskilt om det är äldre fönster, som har god kvalitet för övrigt. Det finns många bra tips på hur du kan renovera fönster, som på en bra fönsterblogg, eller som i denna artikel i Vi i Villa. Det är alltså fullt möjligt att renovera fönster på egen hand, om du känner att du är händig nog och har tiden att lägga på det. Riktigt gamla fönster är ofta konstruerade och byggda av högkvalitativt kärnvirke. Under all gammal kitt och färg som flagnar så kan det därmed dölja ett fantastiskt material som är väl värt att ta vara på och ge en uppfräschning.

Ta hjälp med att renovera fönster

Om du inte tycker att du är händig nog, eller att du inte har tiden, men vill renovera fönster hemma, så går det så klart anlita hjälp. Det finns hantverkare och företag som specialiserat sig på att renovera gamla fönster. 

När det är byte som gäller

Ibland är det som sagt inte värt att renovera, utan det är bättre att byta ut dem. Då kan du även göra det på egen hand. Det är bara att köpa nya fönster och byta. Även här är det så klart enkelt att be en hantverkare göra det, om man inte själv vill göra det.

29 Aug 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.