Planera din trädgård

Att bygga hus, det innebär ofta även att man planerar in att ha en trädgård. Det är just precis vad många önskar sig med att ha eget hus. Hur stor trädgård du kan få, beror på tomtens storlek givetvis, samt att du även kan välja att göra den mindre med gångar, och annat. För att hitta inspiration till din trädgård så finns det dels trädgårdsbloggar att läsa, men även artiklar på nätet. Ett bra tips är att börja med att göra ingenting alls! Ofta kommer ens trädgårdsinspiration till en genom att man spenderar tid i trädgården och tar till vara på det som redan finns där.

Dock är det ju så att om du bygger nytt, då är det svårt att göra på det sättet. Men du kan börja med att anlägga de ytor som ska ha gräs, så kan du ta resten längre fram.

Vad vill du använda din trädgård till?

Fundera över vad du vill att trädgården ska användas till. Vilka aktiviteter ska kunna göras? Är det fotboll, grillning eller kubb du vill kunna göra, eller är det en uteplats där du kan dricka kaffe du vill ha? Ett grönsaksland är kanske även något du funderat över?

När du bestämt vad trädgården ska ha för funktion, då kan du börja planera. Du kan ta kontakt med en trädgårdsdesigner om du vill ha hjälp eller så gör du allt på egen hand. På nätet finns det ofta planeringsverktyg att kunna använda.

Fundera på hur mycket tid du vill ägna åt att sköta din trädgård. Vissa lösningar kanske är snygga, men tänk på att de då kanske kräver vattning, ogräsrensning eller annan skötsel. 

3 Mar 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.