När ska man byta fönster?

Det kan finnas många olika anledningar till att byta fönster. Har ett fönster gått sönder och de ändå är av äldre modell så kan det vara värt att byta ut alla fönster när du ändå håller på. En bra anledning att byta dina fönster, det kan vara för att sänka dina energikostnader. Det är då bra att välja ett energimärkt fönster, för det gör att du kan spara en hel del pengar.

En annan anledning att byta, kan vara för att du känner att du behöver en tystare boendemiljö.. Det kan då vara bra med ett fönster som dämpar buller, som ett treglasfönster. 

Sedan kan fönsterbyte göra att värdet på ditt hus ökar med samt att det kan vara ett sätt att sätta en personlig prägel på huset.

Byta själv eller ta hjälp?

Du som är händig, du kan med all säkehet byta fönster på egen hand. Men det är ju en del att tänka på. Dels att ta ut det gamla på bra sätt samt sedan montera in det nya. Är du ovan kan det ta sin lilla tid. Om du då har extremt många fönster, så kan det ta ett tag. Det kan vara värt att få hjälp med att byta fönster. Det genom att anlita en bra hantverkare. Det är inte ovanligt heller att kunna få hjälp med bytet av de du köper dina fönster av. Det är ju oftast det bästa att få alla saker på ett och samma ställe. 

3 Aug 2021

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.