När inte spaden räcker till

Som byggare får man de konstigaste förfrågningarna, ni som är inom byggbranschen vet säkert vad jag menar när jag säger så. Har en släkting i Norrtälje som skulle dränera sitt hus och för att kunna göra det så behövde han någon som kunde både gräva åt honom och utföra schaktarbete i Norrtälje. Och så ringer han mig! Jag blev lite ställd först och fattade inte riktigt vad det var han ville. Skulle jag komma hem till honom med en spade och en skottkärra och börja? Njae så var det nog inte han hade tänkt. 

Visserligen så har jag kontakter

Det han hade tänkt sig var att jag hade någon jag kände som kunde fixa jobbet åt honom. Det gör jag, men när det gäller schakt i Norrtälje så blir det lite lurigare eftersom jag inte känner så många där. Jag lovade att jag skulle kolla med de jag känner här hemma och se om de visste nån som kunde hjälpa honom med grävarbete. Det slumpade sig som så att en av mina gamla arbetskamrater hade flyttat till Finsta, en ort inte alls långt ifrån Norrtälje, och han hade byggt ett hus där. Jag kom ihåg det från hans Facebook-flöde och ringde honom. Han sa att det fanns en firma som heter Ljungdahls. Det var dom han hade anlitat och han var hur nöjd som helst! Det var ju kanonbra! Jag ringde min släkting och berättade hela historien för honom och gav honom numret till schaktföretaget. Problemet löst! 

8 Apr 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.