När är det dags att byta fönster?

Fönster, det är något som finns i stort sett alla hus, lägenheter, byggnader, industrier med mera. Fönster är viktiga och det krävs ibland att man sköter om dem och underhåller dem på rätt sätt så att de håller i många år. En del fönster har många år på nacken, andra går sönder av någon anledning.Då är det läge för ett fönsterbyte. Byta fönster är alltså något som man troligen kommer att komma i kontakt med någon gång i livet.

Hur byter man fönster?

Det är inte alla som är händiga och vet hur man gör när det är dags att byta fönster. Dock går det att hitta flera bra beskrivningar och guider på nätet som talar om hur man byter fönster. I en artikel hos ViiVilla, finns en bra guide till exempel. Om du ändå känner dig osäker, på att byta dina fönster på egen hand, så kan du så klart ta in en expert, eller en hantverkare som gör det åt dig.

Vad ska man välja för nya fönster?

Idag finns det en mängd olika sorters fönster på marknaden så det kan vara svårt att veta vilken typ av fönster du ska välja när det är dags för ditt fönsterbyte. Det är inte fel att satsa på så kallade underhållsfria fönster. De sköter sig mer eller mindre själva, de kräver alltså inte att du ständigt skrapar, målar och har dig med dem. Det finns även andra bra fönstersorter. Det är inte fel att kolla av olika fönster innan du bestämmer dig.

12 Mar 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.