Något som bör finnas i alla byggnader

Något som inte finns i dag i alla byggnader, även om det borde finnas, det är hjärtstartare. Det är inte fel att själv köpa en hjärtstartare, för att öka antalet av dem. Om en person råkar ut för ett plötsligt hjärtstopp och det saknas en sådan, så kan det tyvärr gå illa. Hjärtat måste nämligen få en elektrisk stöt för att komma igång igen, och det är det man gör med hjärtstartarna. En del allmäna byggnader har investerat i dessa maskiner och det är bra, men det behövs bra många fler.

Köp hem en egen hjärtstartare

Det går alldeles utmärkt att själv köpa en hjärtstartare och ha hemma om man vill. Man kan dessutom registrera den på nätet så att andra vet om att den finns där hos just den som köpt den. Det vore bra om fler gjorde det, då det kan rädda någons liv!

Lär er rädda liv

En hjärtstartare kan rädda liv, men det är bra att kunna lära sig använda den så väl som att kunna första hjälpen och hlr. Därför är det bra om så många som möjligt kan se till att gå dessa kurser. Många företag ser till att deras anställda har den möjligheten. Om det inte är så för dig, se till att själv boka in dig på dessa kurser. Du vet aldrig när det kan vara så att du kan komma att ha nytta av dem. Det är alltid bra att vara förberedd.

17 Jul 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.