Med infravärme slipper du frysa

Att sitta ute på altanen när höstmörkret börjar komma är hur mysigt som helst, men det kan bli lite kyligt. Det funkar kanske ett tag till att elda på i grillen för att få lite extra värme och en filt över benen gör kvällen lite mer behaglig. Men vill du slippa frysa ska du satsa på infravärme. Det är en värmekälla som finns i många olika utföranden och modeller och det kan vara svårt att välja rätt. För mer kött på benen kan du kolla in bastitest24 som jämför olika infravärme. Då kanske valet blir lite enklare sedan. 

Kan infravärme starta en brand?

Ja! Så är det och det är därför väldigt viktigt att du ser till att det inte händer. Precis som med levande ljus eller en platta på spisen ska du aldrig lämna infravärme utan tillsyn. Lägg inte heller lättantändligt material för nära och försök aldrig torka filtar eller kläder på infravärme. 

Det är glödtrådar som blir otroligt varma och om de kommer i kontakt med saker som kan brinna så kommer det garanterat att hända en olycka. 

Moderna infravärme har skydd som gör att det är svårare att starta en brand men olyckor sker ändå. Se alltså till att du aldrig lämnar den och tänk på att du inte lägger saker på, bredvid eller i som kan ta eld. 

Om du är varsam så kommer du att få många härliga kvällar utan att kylan tvingar dig att gå in. Med infravärme blir altanen och uteplatsen behaglig ända in i vintertider. 

21 Aug 2022

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.