Mäta olika avstånd på smidigt sätt

Ibland är det så att vid byggen, så krävs det att man mäter och att man får exakta mått. Då kan det vara svårt att göra det med bara en tumstock eller måttband. Då kan man använda sig av en avståndsmätare. Dessa mäter exakt, med hjälp av en laser och kan vara till god hjälp vid mätning av avstånd från golvregel till vägg vid bygge av innerväggar till exempel.  Det går mycket snabbare och det blir för det mesta mer exakt om du använder en laseravståndsmätare i stället för tumstock och måttband. Sedan så finns det de som har mätare som kan räkna ut ytor och volymer.

Avståndsmätare kan användas till mycket

Det som är bra med en avståndsmätare är att de även kan användas till andra saker. Eller ja, de är ju till för mätning, men vi menar att det går att mäta annat än bara byggen så att säga. Du kan ha med dig den ut i skogen om du är jägare, eller ta med dig den på golfbanan för att kolla avstånd. Det är även bra att ha med sig på olika sportevenamang om du vill mäta upp avstånd med mera. 

Viktigt att tänka på när du ska välja mätare

Kolla att mätaren du väljer ligger bra i handen och inte är så hal att den lätt glider ifrån dig.
Du måste kunna se vad det står på skärmen, både när du arbetar inomhus och utomhus i stark sol. Oavsett hur många knappar mätare har så måste det vara lätt att använda dem. De får inte sitta för tätt eller vara för små för dina fingrar. Din avståndsmätare bör under alla omständigheter kunna mäta avstånd korrekt och spara ett antal mätningar du har gjort. 

19 Apr 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.