Måla fasaden på huset

Om du har planer på att måla din träfasad så är det en del saker att tänka på. Dels är det bra att ha koll på vädret, sedan är det viktigt att göra ett bra grundarbete. Om du inte vill måla om på egen hand så går det så klart att anlita ett måleri i Norrtälje. Dock är det inte så svårt att måla på egen hand, så länge du vet vad du ska göra.

Grundarbetet är viktigt

För att slutresultatet ska bli bra så är det ett måste att du gör ett bra grundarbete. Förarbete är ett måste och det är runt 80 % som bör läggas på att tvätta fasaden slipa den samt laga. Först därefter är det dags att greppa målarpenseln. 

Det finns bra fasadtvättar att köpa för att få det rent inför din målning. Efter det ska du skrapa och slipa och är det mjukt trä, så bör du byta ut det innan du börjar måla. 

Kolla av vädret

När du har skrapat, slipat och gjort grundjobbet ordentligt är det dags att måla. Tänk på att du inte bör måla i vilket väder som helst. Man brukar säga att de bästa månaderna för att måla är de månader utan bokstaven r i sig, alltså maj,juni, juli och augusti. Men du bör även kolla vädret under denna månader. Det som är de bästa är sommardagar med dagstemperaturer på 20-23 °C, ljumma kvällar och inte allt för kalla och fuktiga nätter.

Sedan är det bara att grundmåla samt målning som gäller. 

 

16 Jan 2020

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.