Lägga golv själv?

lägga golv

När man bygger nytt eller renoverar hemma, så kommer det ju ofta detta med att lägga golv. Det går så klart att anlita en golvläggare i Uppsala, men det går även att lägga golvet på egen hand. Urvalet av material och färg på golv är många. Har man bara bra verktyg och är noggrann så går det utmärkt att vara sin egen golvläggare. Det som kan vara lite svårt att lägga, det är trägolv. Då kan det vara idé att anlita en golvläggare i Uppsala. Andra typer av golv däremot funkar oftast bra att lägga på egen hand. 

Hur lägger man golv?

Det är bra att välja ett golv som är behagligt att gå på. Det är även bra om det passar med den övriga inredningen. Vad det är för typ av golv som kan tänkas passa dig, det beror ju helt på var du ska lägga det. Vad det är för underlag så väl som om det finns utrymme att bygga på höjden. Idag går det bra att lägga golv på olika sorters underlag. Bland annat kan du lägga nytt golv ovanpå VC, linoleum, klinker och trä, betongplatta eller plastmatta. Det viktiga är att underlaget är torrt och att det är friskt. 

När du valt golv och ska börja lägga är det även viktigt att mäta noga och att ha rätt verktyg hemma. Bra tips på hur du kan lägga golv finns i denna artikel på Villalivet. Det finns även många bra videos på nätet att följa. 

14 May 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.