Köpa eller bygga?

Ibland så ställs man inför valet att köpa en bostad eller att bygga den helt själv. Eller rättare sagt, man funderar på vilket alternativ som passar bäst. Köpa sig en bostad, som en lägenhet eller ett hus, det är ju ett rätt enkelt sätt att få en ny bostad på. Bygga eget kan dock göra att du får ett hus, som ser exakt ut så som du vill ha det. Oavsett, så är ju en bostad, i form av ett hus, ofta en stor investering. Ofta så är det ju det hem man köper, eller bygger för att bo i resten av livet. 

Vad passar dig?

Du som går i tankarna på att äga ett eget hus, du måste ju bestämma dig för om det ska köpas direkt ett som är byggt sedan innan eller om du vill lägga pengar, tid och energi på att bygga dig ditt drömhus. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen så klart, som med det mesta här i livet. Det är bra om du stolpar upp dessa och jämför så kan du känna efter vad som passar just dig. När det kommer till vad det kostar så kan det bli lika, så sett, men ska du bygga så tar det oftast bra mycket längre tid innan du kan flytta in. Men det blir även exakt som du vill ha det om du bygger. Så fundera på det, innan du satsa på ett av alternativen. 

14 Aug 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.