Köpa bostad för första gången

Är det så att du har planer på att flytta hemifrån? Du kanske ett tag känt att det är dags att lämna det trygga hemma och föräldrarna och skapa ett eget hem. Att flytta hemifrån är lite pirrigt men även väldigt kul. Det man man välja på är att hyra en lägenhet, eller så satsar man på att köpa sig en lägenhet. Det finns de som direkt köper ett hus, men det är vanligare att man som första bostad tar en hyresrätt eller köper en bostadsrätt. Men hur ska man tänka när man ska köpa en bostad? Det är rätt bra att ta kontakt med en mäklare. De kan hjälpa till med det mesta.

Köp inte första bästa

Hur sugen du än är på att flytta hemifrån, ta inte första bästa bostadsrätt! Det är bra att ha is i magen, kolla bostadsmarknaden och så vidare. Om du prompt måste flytta, ta en hyresrätt till att börja med och sedan kan du lägga fokus på att leta upp den perfekta bostaden att köpa. Se även till att du har ekonomin för att köpa en bostad, eller ett lånelöfte från banken. Annars är det svårt! Sedan, gå på en massa visningar, även de lägenheter du inte tror på, för de kan faktiskt överraska. Ta sedan som sagt hjälp av en mäklare för att buda och för att skriva avtal och annat som man måste göra när ett köp gått igenom.

10 Oct 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.