Jag minns min första arbetsdag

Att komma som ny på jobbet är alltid lite nervöst. Alla minns säkert hur det var att försöka bekanta sig med både den nya arbetsplatsen och de nya arbetskamraterna. Det hade nog gått bra om det inte hade varit för en sak. När jag skulle få mina arbetskläder så hade de inga i min storlek. Det kändes jäkligt pinsamt att jag var så stor att inga kläder passade och förmannen på bygget sade till mig att jag nog fick jobba i mina vanliga kläder ett tag. Och att det bästa vore om jag själv köpte arbetskläder i XXL som jag visste skulle passa. Ja, och jag då skulle ge honom kvittot sen och få pengarna tillbaka. 

Man blir nog aldrig van

Jag hade ju alltid varit en stor kille så att handla stora kläder som 3XL mig är inget svårt. Det var ändå väldigt jobbigt att stå där och inse att det inte fanns någon annan som var så stor som jag var. Och det på den första dagen på jobbet dessutom. Som tur var så kunde jag i alla fall ha på mig ett snickarbälte utan större bekymmer och mina jeans och skjorta var ju stryktåliga. Jag fick jobba ihop med en äldre snickare den dagen och när han frågade varför jag inte hade fått några kläder så berättade jag som det var. Dumheter, sade han. Det får de bara fixa! han gick iväg till förmannen och morgonen efter, då låg det nya fina arbetskläder i stor storlek vid mitt omklädningsskåp! 

12 Sep 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.