Ibland behöver man en grävmaskin

Grävskopa gör jobbet snabbt

Vi som jobbar inom byggsvängen ser dem ofta, grävmaskinerna som dyker upp och fixar till marken innan vi kan börja bygga. För dig som kanske bygger eget för första gången så är det lite mer främmande. En del verkar glömma bort att man inte kan bygga en villa direkt på marken, utan det behövs ju både grävas och dräneras och förberedas på olika sätt innan huset kan börja ta form. Är du på gång att börja bygga och behöver hjälp med markarbete i Örebro, klicka här. Då slipper du ta fram spaden och gräva för hand. 

Glöm inte rören

När du anlitar en entrerprenör för dränering i Örebro så kommer de att se till att du får all den materiel som behövs. Det gäller allt från de olika typerna av grus som används till de rör som ska leda bort vatten från husgrunden. Om du beställer endast grävningen så måste du själv se till att samma material finns hemma, och det är inte så enkelt som det kanske låter. Låt därför experterna göra hela jobbet åt dig så kan du sedan fokusera på att sätta upp panel på huset, skruva fast gipsskivor och börja planera för inredningen. Jag lovar, det blir mycket bättre och framför allt så blir det mycket roligare för dig som snart är en ny husägare. Är du på väg att bygga ditt första hus så rekommenderar jag dig att sätta dig ner och kolla på filmer om hur saker går till, och läs så mycket du kan på olika forum så du inte missar något. 

27 Sep 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.