Hur ska ett kontor vara utformat?

kontor med kontorsmöbler

Kontor idag kan se ut på olika sätt. Är man med i processen att bygga det från början så kan man ju helt bestämma hur det ska se ut, med planlösning och inredning. De kontor som finns idag är antingen kontorslandskap, där det sitter många anställda på samma yta. Sedan finns det de kontor där varje anställd har sitt eget rum. Vad som fungerar bäst beror helt på vad det är för typ av kontor och företag ni har. Samt vilka det är som jobbar där så klart. Hur kontoret är utformat påverkar medarbetarnas trivsel, stressnivåer och koncentrationsförmåga. Så det är bra att lyssna på de anställda så att de kan få ett kontor de trivs på. Gärna med ergonomiska kontorsmöbler som skrivbord och kontorsstolar med. 

Göra om kontoret?

De flesta företag som gör om sitt kontor gör det för att de vill få ut största möjliga nytta för verksamheten till så låg kostnad som möjligt. Förr så gjorde man om för att man ville ha lägre kostnader. Idag görs kontor om för att det ska vara bra lokaler som kan påverka medarbetare och prestationer på ett bättre sätt. Det har alltså blivit viktigare att ha kontor där alla trivs och kan jobba på, på ett bra sätt. 

Det du bör göra innan du ska förändra ett kontor är att kartlägga och analysera vad det är för lösning som passar er bäst. Det kanske krävs att ni bygger om eller att ni flyttar till helt nya lokaler. 

11 Oct 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.