Hur mår ditt tak?

Olika byggnader, hus, fastighet har ju ett tak, som är så att säga det som skyddar ditt hus. Taket kan se ut på olika sätt, vara i olika material och så vidare. Det är viktigt att du ser till att sköta om ditt tak på ett bra sätt. Kanske du behöver byta tak Uppsala, eller göra en takrenovering? när ett tak läggs så är det tänkt att hålla länge. Det finns tak som kan hålla i 100 år men det vanliga är att de håller 30-50 år. Dock är det en förutsättning att du tar hand om taket. Du bör underhålla det genom att skotta rent det från snö under vintern, samt även rengöra taket. Se även över ventilation och säkerhet.

Sköt om taket

Under vintern är det som sagt bra att skotta taket, så att inte snön blir för tung eller leder till frostsprängning som kan ge otäcka skador och vattenläckor. Under hösten är det bra att göra rent taket. Ta bort löv, kvistar, mossa, alger och så vidare. Du vill inte att det ligger kvar för det kan leda till att taket skadas. Regn bör kunna rinna av, så det inte blir fuktskador. Det är snyggare med ett rent tak så väl som att det är bra att hålla det rent så att det bibehåller sin funktion samt håller många år. Se även över dina takpannor då och då, du kanske behöver byta ut dem om de är trasiga. 

7 Dec 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.