Hur mår din trappa?

Bor du i ett hus, med en trappa, så kanske det är dags att fråga sig, hur den mår. Har du kanske märkt av att den börjat knarra, eller har ytskiktet på den blivit nött och slitet? Behöver du kanske en trapprenovering Uppsala? Eller är det bara så att du vill att din trappa ska få ett helt nytt utseende. Att renovera en trappa, kan göras genom en firma, eller så gör du det på egen hand. I denna artikel på Vi i Villa får du många bra tips.

Förnya din trappa på enkelt sätt

Om du bara vill förnya trappan, utan att utföra en större trapprenovering Uppsala, så kan du satsa på att klä trappan med färdiga steg. Ofta så står det bra beskrivning hur du ska göra, annars finns det hjälp att få av hantverkare.

Om du vill renovera din trappa på ett billigt sätt, så kan du göra det genom att måla om den, lacka den eller olja in den. Se bara till att göra ett ordentligt förarbete. 

Om du har en trappa inklädd med heltäcknings- eller linoleummatta och känner att du vill göra om det till en trätrappa, kommer att få lägga ner en hel del jobb och det är nästan bättre att anlita någon för att det ska bli gjort på ett bra sätt.

Knarret då?

Om din trappa knarrar, så kan det bero på att det är nåt som sitter löst, kanske att träbitar gnids mot varandra. Om du kan komma åt din trapp från undersidan så sätt dit sättstegen som är lösa. Dock är det som så att bara för att en trappa knarrar så betyder inte det att den är trasig. 

12 May 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.