Hur hittar man en bra snickare egentligen?

Hitta en bra snickare

Efter att ha kollat på TV med fuskbyggarna och elaka snickaren och sånt så kanske man tappar tron på hantverkare i Sverige, men trots att det finns riktigt dåliga snickare så finns det betydligt fler som faktiskt är riktigt bra. Men hur gör man för att hitta dem? Hur kan man vara säker på att de inte är oseriösa? Jag tipsar dig hur du ska göra för att hitta bra snickare i Örebro, Göteborg, Umeå eller var du än bor. 

Mina tre bästa tips

Här kommer de tre tips som jag anser är viktigast när man letar efter snickare, rörmokare eller hantverkare i allmänhet. 

  1. Be om referenser - Alla seriösa hantverkare vet varför du gör det och tar inte illa upp. Kan de inte ge dig bra referenser från tidigare projekt, eller är undvikande så är det bara att gå vidare till nästa företag. 
  2. Läs omdömen - Internet är fantastiskt och om någon haft en snickare hemma hos sig och inte är nöjd så kan du kallt räkna med att hitta information om detta på nätet. Samma sak med de som är nöjda, de berättar gärna detta. 
  3. Var försiktig med förskottsbetalning - Jag har sagt det förut men det tål att upprepas. Ett byggföretag som inte har råd att starta ett projekt utan förskott kan vara dåligt rustade för att klara jobbet och det kan sluta med höga kostnader. 

Så med andra ord, ta inte första bästa snickare. Läs på lite om de du tänker anlita så du slipper obehagliga överraskningar. 

2 Oct 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.