Hur har ni det med ergonomin på jobbet?

Något som är extremt viktigt på de allra flesta arbetsplatser idag, det är att jobba på ett ergonomiskt sätt samt se till att ha de hjälpmedel man behöver för att kunna göra det. Om du har ett jobb där det ofta är tunga lyft eller förflyttningar, så bör dessa inte göras manuellt. Det kan vara bra att satsa på ett transportörsystem eller ett conveyer system. Sådant kan du hitta på Vecto AB. När man talar om ergonomi på arbetsplatser så är det många som främst tänker på kontorsarbete, men det är minst lika viktigt på verkstäder, inom vården, inom skolan och så vidare. Dock ser ju hjälpmedlen olika ut, beroende på vad det är för arbetsplats man har. 

Ta hjälp av en ergonom

Det kan vara bra att ta i en ergonom. Det är en person som jobbar just med ergonomi och de är experter på att ta reda på vad som behöver göras på olika arbetsplatser för att få en mycket bättre ergonomi. 

Olika arbetsplatser behöver ju som sagt olika sorters hjälpmedel. Det kan vara allt från att ha nya möbler, till anpassade datorer, till lyftsystem och transportörsystem. Det kan även handla om att förändra sättet man arbetar på, hur man står eller går eller sitter. 

En ergonom kan ta fram bra lösningar för just er arbetsplats. De tar era förutsättningar och skapar sedan en mer ergonomisk plats att jobba på som även passar för det ni gör.

4 Jul 2022

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.