Har du funderat nåt på uppvärmning?

uppvärmning

Ett hus, det behöver någon form av uppvärmning. Så det är något du måste fundera på, vad det är för typ av uppvärmning som passar dig. Bland annat kan du välja mellan olika saker som frånluftsvärmepump eller bergvärme. Båda dessa alternativ är bra. Ser man till bergvärme så använder den solenergi, som lagrats i berggrunden. Det är ett bra alternativ för det större huset. Metoden går även att vända så att du kan kyla huset under sommaren om det är varma dagar. 

Väljer du en frånluftsvärmepump så är den lätt att underhålla. Den nyttjar den varmluft som redan finns i huset och inomhusmiljön. Dessutom så anpassas värmeproduktionen efter vad det finns för behov.

Båda uppvärmningsalternativen miljövänliga alternativ som också kommer sänka dina energikostnader. 

Olika värmepumpar

När du ska välja värmepump så är det en del saker att tänka på. Det måste finnas förutsättningar för vissa av dem så att säga. Bergvärme är svårt om det inte finns ett berg nära till exempel. Sen måste berget vara av rätt sort med. Det eftersom att olika bergarter leder värme olika bra. Sedan krävs det även tillstånd att installera bergvärme.

När det gäller frånluftvärmepump så beror det på din fastighets storlek om detta är ett bra alternativ. Det passar bäst om du har ett större hus med högre energibehov. Den behöver även  mekanisk ventilation. Finns detta inte redan installerat kan det dock vara värt att överväga att installera.

Så fundera över dessa saker och bestäm sedan vad som passar dig bäst. 

 

25 Oct 2019

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.