Hantverkare eller göra själv?

Funderar du på att renovera hemma? Kanske bara ett visst rum, eller så är det hela huset. En viktig fråga att ställa dig själv, det är om du ska anlita hantverkare som exempelvis boingallservice.se eller om du ska göra alla delar själv. Mycket handlar ju om hur händig du är och vad det är som ska göras. Gäller det elinstallationer eller VVS, ja då måste du anlita fackmän för det. När det gäller att riva ut, snickra, måla och sådant, ja då kan du välja om du vill göra allt på egen hand, låta hantverkare göra alllt eller att du delar det med dem.

Gör det du kan

Ska du göra en stor renovering så kan det vara skönt att slippa göra alla delar själv. Det du kan göra, det är att ta hand om tidskrävande moment, som att riva ut köket eller badrummet. Det är rätt enkelt att göra, men kostar en del att låta hantverkare ta hand om. Det är bättre då betala dem för att sätta in nya köket eller nya badrummet.

Saker som att måla, tapetsera med mera, det är också rätt enkla saker att göra på egen hand. Fast anser du att du har tummen mitt i handen så går det ju att låta hantverkare ta hand även om det. Vad du väljer, det bestämmer du själv, utifrån vad du kan göra och kanske även vad förr budget du har för att renovera med.

16 Nov 2021

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.