Går du i hustankar?

Är det kanske så att du funderar på att gå från lägenhet till att bo i hus? Det finns ju egentligen två sätt att gå tillväga och det är att köpa ett hus från en annan, eller att bygga ett hus från grunden. På denna blogg kan du få tips som är bra att läsa när det är dags att köpa eller bygga hus. Grejen är ju att det är en hel del att tänka på oavsett om du väljer att bygga helt nytt eller om du väljer att köpa ett hus som har en del år på nacken. Du bör sätta dig ner och läsa på om vad dessa båda två alternativen har för fördelar och nackdelar och sedan bestämma vad som passar dig.

Köpa färdigt hus

Fördelen med att köpa ett hus, är att det bara är att hitta ett du gillar, lägga bud, köpa det och flytta in, i stort sett. Givetvis är det besiktningar som ska göras, papper som ska skrivas osv, men det är ganska enkelt ändå. Detta är ju bra om du vill flytta ganska så snart.

Bygga nytt hus

Om du ska bygga nytt hus så har du fördelen att du kan få huset exakt så som du vill ha det. Dock är det bygglov som ska ordnas, tomt som ska köpas och byggfirma som ska väljas med mera. Det tar ju lite längre tid att bygga nytt, än vad det tar att flytta in ett gammalt. Men för en del är det värt det.

7 Mar 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.