Funderingar kring försäljning av en bostad

Är det så att du har ett hus och funderar på att sälja det för att kanske köpa eller bygga nytt hus, eller bo i lägenhet, eller tvärtom, du äger en lägenhet och vill bygga hus? Då är det så att när du ska sälja en bostad, så är det en hel del saker att tänka på. Det lättaste sättet att gå tillväga när du ska sälja det är att anlita en mäklare. De har erfarenhet av att sälja olika sorters bostäder. Det kostar en slant att anlita en mäklare, men hur mycket det är, beror på. Här kan du läsa mer om vad som gäller när det handlar om mäklararvode.

Vad gör en mäklare?

En mäklare kan göra det mesta när det kommer till att sälja bostad, eller hjälpa dem som vill köpa bostad. Man kan be om hjälp med hela affären från att hitta rätt bostad till visningar till att få bud, tills affären går i lås så att säga. Det finns så klart en del man kan göra själv, om man tycker att man vill och kan det. Fördelen med att anlita en mäklare är ändå att du kan komma få ett högre slutpris för din bostad, än om du skulle sälja själv. De kan detta med marknadsföring och så blir det även en trygg affär om du går via en mäklare. De kan sköta alla kontakter med banken, med köpare och se till att allt flyter på från start till slut så att säga.

6 Jul 2018

En blogg om plåt & betong

Välkommen till denna lilla blogg där vi fokuserar på byggbranschen. Här diskuterar vi material, arkitektur och arbetsmetoder. Byggbranschen är stor och bloggarna som behandlar bara denna lyser med sin frånvaro, så det är på tiden att den ges lite utrymme i en egen blogg - för det finns mycket att belysa och diskutera. 

Jag som skriver här har själv arbetat i byggbranschen i över 20 år, så min erfarenhet är gedigen. Det finns mycket positivt att säga om den svenska byggbranschen, men även solen har sina fläckar. När det gäller säkerhet och arbetsvillkor är vi bland de bästa i världen, så jag är sannerligen en stolt yrkesman.